EBBA: Müslitanten tar helg

Calaisa, Fredrik Paulún, ESS, Erik Lallerstedt och någonstans mitt i allt detta jag och Björn. En händelserik fredagmorgon fick avsluta morgonredaktionens radiovecka. Ja, det kanske du hörde.

Calaisa skördar nya framgångar med eget skivbolag, ESS är planerat att fullföljas i i Lund, kocken Erik Lallerstedt står på Malmömässan och kränger sina såser och den sunde Fredrik Paulún är på samma ställe med sin tes om ett hälsosammare liv.

Paulún delade in mig och Björn i varsin grupp. Björn tillhör Grötgubbarna och jag Müslitanterna. Tipset vi fick var att hur vi än fyller tallrikarna på morgonen, innan sändningen börjar, bör de kompletteras med ägg. Hade önskat han sagt croissanter istället, härliga och frasiga små bakverk med lite smör på...
Ser framför mig hur Anita Lindblom njuter sina franska morgontimmar med dessa små delikatesser och klappar sina katter. Eller, hur gör hon på morgonkvisten? Vi vet inte än, för vi har inte fått tag på henne, men vi jobbar stenhårt med denna utmaning som LeMarc gav oss i torsdags i svensktoppstafetten.

Just nu letar vi efter en fungerande telegraferingsmaskin, för det är så Anita helst vill kommunicera. Jakten på skatten, skatten Lindblom alltså, fortsätter nästa vecka.

Helgen är snart här och det har utlovats cocktilparty bland annat. Det var mycket längesedan jag var på en sådan sammankomst. Dresskod är finare vardagsklänning. Det enda jobbiga med denna tillställning är de vida cocktailglasen som vid minsta snabba rörelse skickar innehållet över glaskanten och resulterar i mindre fin vardagsklänning.

Så blir det några timmar under solen också för att ladda batterierna inför måndag. SMHI lockar med 25 graders värme i helgen.

Jo, på måndag, då är det äntligen dags. Då ska vi avslöja namnen på de nya pågatågen. Vilken fest!

Trevlig helg

Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista