EBBA: Wester i studion

Gala och kalabalik brukar det vara när Johan Wester gör entré i Morgon i P4. Måndagens besök var inget undantag. Härligt!  

Mitt under intervjun med vett och etikett-experten Mats Danielsson "smög" Johan in i studion, en kvart försenad. Antar att radiosändning lever upp till en så betydelsefull och tung tillställning att det är okej att komma lite sent. Det är förlåtet.

Men, kommer Johan att förlåta mig för att jag högst omedvetet slet ur honom hans innersta sanningar om sig själv i direktsändning. När jag fick nys om hans eget ultimata system att inte missa bilfärjan till sommarstället på Aspö, med hjälp av laptop, exakt avståndsuträkning och perfekt tidsschema, blev jag högst imponerad. Utöver att sitta i Skånetrafikens jury när nya Pågatåg namngges, skulle Johan likaväl kunna sköta om deras tidtabeller och avgångar. Kanske skulle ordet försening vara ett minne blott.

Ny vecka, nya möjligheter. Fotboll, tennis och EU-val har dominerat de flesta samtal jag hamnat i under helgen. Förutom i fredags när jag, Ann-Marie och Svjetlana var inbjudna på morgonredaktionsfest i loungen hemma hos Björn. Då snackade vi bla om hur vi skulle vilja gifta oss, vad som troligen är det värsta sättet att dö på, när det skulle sluta regna och hur mycket jag ska betala för champagneglaset jag råkade ta sönder. Fin eftermiddag var det.

Hörs i morgon!

Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".