EBBA: Gripen av en krabba?

Hur löser man en sådan, ganska trist, situation? Krabbor har ju rätt hårda nypor. De stackars badentusiaster jag såg råka ut för krabbklor i Thailand fick dras med mörkblå stortår i flera veckor...

Sitter det plötsligt en krabba i foten, utan att släppa taget, ska du kliva tillbaka ut i vattnet och hoppas att den släpper sitt grepp. Händer inget får du prova bända upp klon, vilket ska vara mycket svårt. Allt enligt min nya bok "Överlevnadshandboken för vardagen".

Ett annat tips inför badsäsongen kretsar kring mobiltelefonen, som ju kan ha en tendens att hamna i havsvattnet om man är tankspridd. Bra då att ha en hårfön nära till hands så att den snabbt kan blåsas torr. Alltid en hårfön i strandväskan från och med nu...

Du får fler värdefulla tips i morgonbitti. Strandväskan kan du förövrigt vinna strax efter klockan åtta.

Idag, efter sändningen, har vi funderat på saker vi funderar på. Verkar kanske inte så effektivt, men det var det. En av funderingarna har du snart svaret på. Tema: Berlin - Mölle.

Morgonredaktionen har gått på lunch åt olika håll. Ska strax göra samma sak och äta sill, gräslök och gräddfil. Varför hålla sig till midsommarafton när man kan frossa i den här otroligt smarriga kombinationen både före och efter årets ljusaste dygn? Inget att fundera över.

God lunch!

Ebba