EBBA: Snart sändning

Svjetlana sitter mitt emot mig och nyhetssändaren Jacob till höger. Vi snackar om de viktigaste nyheterna och gårdagens fotbollsmatch, samtidigt som vi bläddrar i tidningar och kollar grejor på internet.

För ovanlighetens skull bloggar jag i arla morgonstund. Troligen ligger du och sover din skönhetssömn när detta inlägg är under pränt. Skulle också sovit om jag inte haft världens roligaste jobb i Morgon i P4.

Tillströmningen av medarbetare i radiohuset ökar markant mellan fem och sex. Morgonpasset Sommar i P3 (som sänder från våning två) kliver in, trafikredaktionen gör entré och stökar i sitt rum och samtidigt börjar trafiktelefonen att ringa. Deras telefon ringer hela tiden.

En tekniker är på väg ut i köket för att hämta kaffe. Funderar på att göra detsamma. Måste först skriva ner alla viktiga grejor som ska ut i etern, kolla telefonnummer som ska ringas, frågor jag kommit på under gårdagen och därefter göra ett försök att skriva ut tankarna på papper. Skrivaren funkar inte, men det löser sig efter min lilla "behandling".

Producent Ann-Marie tar plats vid producentbordet, en speciell plats där hon kan prata med mig i studion även om hon sitter strax utanför och dörren däremellan är stängd. Klockan närmar sig 06.00. Snart, mycket snart, ska jag in i studion och stanna där till halv tio. Kommer på att jag behöver en kopp te innan sändning, halsen är lite rosslig. Springer iväg till köket och fixar English Breakfast med mjölk. Sjunger upp till valfri låt, måste göras, och idag blev det La Voix. Kollar igenom körschemat en gång till och sen är det bara att köra igång.

Klockan slår sex.    

Gomorron!
Ebba