EBBA: Trevlig midsommar!

Studion fylldes av jordgubbar och midsommarkvinnor i morse. Panelen bestod av Mia Berg och Jackleen Said, två midsommarälskare, som vädrade alla sina åsikter om denna enligt dem ljuvliga högtid.

Malmötjejen Jeanette däremot, som vann tävlingen i morse, midsommarvägrar i år eftersom det också är hennes födelsedag. Typiskt och tråkigt att alla firar något annat när man själv fyller år.  Jeanette hade bestämt sig för att lämna landet och skämma bort sig i Danmark istället. 

Själv ska jag till landet och fira årets ljusaste dygn med en mängd härliga människor och ett gigantiskt knytkalas. Inledningsvis blir det blommig sommarklänning, men i packningen finns tröjor, jeans, raggsockar, gummistövlar och jacka. Tio grader ikväll är inte mycket att hurra för. Sillen och potatisen däremot är värt ett trefaldigt.

På måndag är vi tillbaka igen. Då träffar vi professorn som studerat hur vi pratar i mobiltelefon. Anders Persson har tjuvlyssnat på tåget och bussen, och förundrats över varför exempelvis vissa högt basunerar ut sina mest privata tankar så att alla andra kan höra. Alla andra som egentligen vill luta sig tillbaka i ett tyst tåg och sova och absolut inte lyssna på andras detaljer om sexlivet eller senaste samtalet hos teapeuten.
På måndag kanske vi också får förklaringen varför killar grillar och tjejer hackar sallad.

Trevlig midsommar önskar hela morgonredaktionen!

/Ebba