Måndag 13 juli

Succévecka för damtennisen

Anna-Karin Svensson från Helsingborg är ny styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet och efter succéveckan för damtennisen i Båstad i förra veckan ser hon framtiden an med tillförsikt. Det finns talanger och bra tävlingar, men lite mer pengar vore inte dumt.

Anna-Karin Svensson är själv före detta proffs och tennistränare och hon har flera meriter i t ex SM i dubbel och lag och att nu återkomma till tennisvärlden som styrelseledamot är enbart roligt, säger Anna-Karin Svensson.

Bärplockning går före husmålning

Dorothy Rekasy från Sätofta i Höörs kommun har tänkt måla om huset i flera år, men trots att färgen är inköpt så har det inte blivit av ännu. Familjen har många projekt som prioriterats före bland annat att plocka bär.

Topsen är värst

Tappade örhängen, upphittade sköldpaddor och en och annan orm är lite mer ovanliga fynd på avloppsavdelningen på VA SYD. Det som däremot är det absolut vanligaste och mest oönskade är allas våra tops, som mot alla regler hamnar i toalettstolen och spolas ut i systemet. Topsen är och har också länge varit det största avloppsproblemet, berättar Ulf Nyberg, avdelningschef för avloppsavdelningen på VA SYD.

Största satsningen mot Danmark

Skåne är nu med i kanske den största kampanjen någonsin för att locka hit danska turister. Stora delar av södra Sverige, alltifrån kommuner till näringsliv, har nu gått ihop för att utnyttja den svaga kronkursen och locka danskarna över sundet till Sverige.

Skåne är med och satsar miljonbelopp för att fler ska hitta till Skåne, berättar Pia Jönsson Rajgård, VD för Tourism in Skåne.

Det ska inte bli tågkaos

Det blir färre tåg mellan Lund och Malmö och en ny tidtabell de närmsta tre veckorna. Anledningen är ett spårarbete mellan Lund och Arlöv som gör att tågtrafiken får ledas om och det finns risk för att det blir en del förseningar, berättar Ulrika Mebius som är presschef på Skånetrafiken.