Tisdag 14 juli

Magi från Skillinge till Madrid

Trollkonstnären Malin Nilsson från Malmö har landat hemma efter ännu en framgångsrik rad av föreställningar på Skillinge teater. Där uppträdde hon med bland andra en gigantisk kanin från Tjernobyl och inspiration från 20-talet.

Malin Nilsson arbetar med en alldeles egen och speciell genre inom trollkonsten. Hon har namngett genren själv.

Danskarna är lyckligare

Om man som skåning inte har lyckats besöka Danmark under sin semester kan man nästan få en känsla av att man har missat något. Men vad är det då man missar när man missar Danmark. Utan tveckan det danska gemytet, menar Andreas Näsman, chef för Visit Denmark.

Miljoner ska locka Bond till Ystad

Efter Wallanderfilmerna börjar det röra ordentligt på sig i Ystad. Nu satsar staden cirka tre miljoner för att utveckla filmnäringen. En och en halv miljon av pengarna kommer från EU. Petra Rundqvist som är filmkoordinator i Ystad är såklart mycket glad för detta tillskott.

Första fästingbettet i Lomma

Anita Osberg från Lomma kände att det var ömt i knävecket och när hon tittade sig i spegeln såg hon att det var en fästing. Även om de flesta fästingar är helt ofarliga så var det en otäck upplevelse att få ett fästingbett för första gången. Men det ledde till något gott, Anita vann tävlingen och fick morgonens strandväska från Morgon i P4.

Sveriges bästa sångerska

Det skånska dansbandet CC & Lee prisades i söndags under Guldklavengalan. Systrarna Cecilia Furlång och Lena Ström fick priset som bästa sångerska. Nästa gång de hörs med sitt band är som gästartister i Sommarchansen på torsdagkväll i Pildammsparken.