Onsdag 15 juli

Undervattensång mot Guinness

Konstnären och musikern David Åberg från Helsingborg planerar för en timmes undervattensång i en plexiglastank med 2000 kubikmeter vatten för att komma med i Guinness rekordbok. Om man söker på underwater music på Youtube så kan man se honom i en alldeles färsk musikvideo från hans undervattensång. David Åberg har sedan tidigare ett guinessrekord i världens största målning av en konstnär. Idén om att sjunga under vatten fick han bokstavligt talat under vatten.

Lyssna på David Åbergs låt här.

Hon satt bredvid Carl Philip

Fler än redaktionen för Morgon i P4 undrade nog vem det var som satt bredvid prins Carl Philip under födelsedagsfirandet av kronprinsessan Victoria igår. Vi vet nu att det såklart var Victoriastipendiaten och skidskytten Helena Jonsson.

Så räknas djur

För en oinvigd kan det tyckas vara en omöjlighet att inventera en djurart. Morgonens sommarfundering lyder helt enkelt: Hur räknar man antalet djur så att det verkligen blir rätt? Linda Birkedal på Lunds Naturskyddsförening har svar på tal. Just nu räknar hon trollsländor.

Karusellolycka i Folkets Park

Fem personer, varav tre barn skadades på tisdagen i en karusellolycka i Folkets Park i Malmö. Tony Andreasson, som äger Axels tivoli i Folkets Park, har ännu inte riktigt klart för sig vad som orsakade olyckan.

Skändade gravar i Malmö

29 gravstenar på S:t Pauli norra kyrkogård har vandaliserats och välts. Troligtvis hände det natten mellan lördag och söndag. Malte Sahlgren som är kyrkogårdschef i Malmö tror att det kan röra sig om reparationer för tusentals kronor.