Torsdag 16 juli

Behrang leder Sommarchansen

Han såg Sommarchansen live för första gången 2006, då väcktes drömmen om att leda programmet. Ikväll står Behrang Miri och veteranen och producenten Gun Bergbring på scen tillsammans för att leda 10 talanger genom Sommarchansen och förhoppningsvis mot en framtid inom musikbranschen.

Så fungerar din solkräm

Sommartid och kladdiga solkrämer hör ihop. Men hur fungerar solskyddet egentligen? Vad är det för ämne som skyddar? Kristina Jakobsson på apoteket Lejonet i Malmö vet.

Skånetrafikens automater sönder

Det har varit problem med Skånetrafikens kortautomater i hela Skåne under morgonen.Enligt Skånetrafikens informatör Roland Olsson är det automaterna för rabatt- och sommarkorten som inte fungerar på grund av ett datafel.

Kustbevakningen skaffar skotrar

Nu tar kustbevakningen upp jakten på vattenskotrar i Västra Hamnen i Malmö. Förra året beslutade länsstyrelsen att förbjuda all motortrafik i Västra Hamnen, ett beslut som visade sig vara verkningslöst. Med vattenskotrar tror Magdalena Persson på Kustbevakningen att jakten på förövarna blir enklare.

Kulturchef vill ha ny nationalsång

Ystad kommuns kulturchef Charlotta Blom Rudolv har skrivit brev till kulturministern och bett om en ny nationalsång. Charlotta Blom Rudolv tycker inte att "Du gamla du fria" speglar det som är Sverige idag och högst upp på hennes önskelista är en nyskriven nationalsång av Björn och Benny.