Fredag 17 juli

Hela familjen är knallar

Marknaderna avlöser varandra på sommaren och knallarna far längs vägarna mil efter mil för att sälja sina disktrasor, flätade korgar och hemkokta karameller. Bosse Andersson i Helsingborg är den fjärde generationen i sin familj som driver Kais konfekt och för honom är friheten som marknadsknalle överlägset det bästa med jobbet.

Filmad misshandel

I natt greps fem personer efter ett våldsamt slagsmål i Limhamn. När polisen kom till platsen visade det sig att några av männen hade riggat en kamera på platsen och filmat hela händelsen. Polisen misstänker att de hade för avsikt att lägga ut den på internet.

Polisporsche i Malmö

På nätet cirkulerar just nu bilder på en Porsche som är målad som en polisbil och som kör runt i Malmö. På olika forum diskuterar folk om det här är en riktig polisbil eller inte.

Extranummer en självklarhet

När blev det egentligen en självklarhet att alla konserter avslutas med extranummer? Programledaren Björn Alverfeldt har i dag tagit hjälp av en som vet för att få svar på sin sommarfundering. Per-Åke Holmberg, mer känd som Sticky Bomb och trummis i bland annat Wilmer X och Bonafide, har många års erfarenhet av extranummer.

Bladlössinvasion i Malmö

Sedan igåreftermiddag har malmöborna fått utstå mängder av gröna som flygande varelser. Det är utan tvekan bladlöss och de försvinner snart, enligt Roy Danielsson, museiintendent på Zoologiska museet i Lund.