1 av 4
Allsång och sommar - här i Stockholm. Foto Leif R Jansson/Scanpix.
2 av 4
Anna Snigelsson (eller Lundberg). Foto: Hans Zillén/SR.
3 av 4
4 av 4

Torsdag 23 juli

Varför ingen allsång på vintern?

Sommaren och ljuset lockar fram exhibitionisten i oss - det är en av teorierna som allsångsledaren i Malmö Jonas Hedqvist har om varför vi bara sjunger allsång på sommaren. Du hör honom i dagens sommarfundering.

Pärleporten öppnas under festival

En del lägger pärlplattor när de är små. Andra fortsätter i vuxen ålder. Den stor installationen Pärleporten är ett av dragplåstren på Möllevångsfestivalen i Malmö. "Riktigt hur den kommer att se ut vet vi inte ännu", säger pärlplatteentusiasten Anna Snigelsson (eller Lundberg).

IFK Malmö på egna ben igen

Bottenlaget i division 2-fotbollen IFK Malmö har beslutat sig för att avbryta det samarbete som inleddes för bara ett halvår sedan med forna ärkerivalen MFF. Med ny tränare och ett delvis nytt lag ska de gula försöka klara sig kvar i serien. "IFK Malmö höll på att suddas ut", förklarar IFK-ordföranden Lars Holmberg.

Bröderna Rongedal i högform

Magnus och Henrik Rongedal är på miniturné i Sommarskåne och passade på att titta förbi morgonstudion. Hör vad de har att säga om falsksång, bandnamn, talangtävlingar - och det skånska vädret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".