1 av 3
Chansons och tango med Filip Runesson, Pia Williamson och Johan Ohlsson. Foto: Hans Zillén/SR.
2 av 3
Oiseau de Feaux vann Hugo Åbergs 2007. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.
3 av 3

Tisdag 28 juli

Studion blev parisiskt kafé

I kväll tisdag bjuds franska chansons och argentinsk tango i Malmö av Pia Williamson (sång), Filip Runesson (strängar) och Johan Ohlsson (dragspel). Och därför förvandlades morgonstudion till ett parisiskt kafébord när musikerna tittade förbi och framförde en av Edith Piafs kända sånger.

Växande motstånd mot borrningar

I Sjöbo kommun växer motståndet mot provborrningarna efter naturgas som oljebolaget Shell ska starta vid Lövestad i höst. Boende anser att besluten fattats för snabbt. "Vi har helt enkelt inte hunnit med", säger Lotta Nordstedt som nu hoppas att länsstyrelsen ska granska ärendet.

Varför sticker myggan oss?

Har myggorna uppsåt när de sticker? Den frågan ställs i dagens sommarfundering. För zoologiprofessorn Stefan Nilsson är myggorna inte tillräckligt intelligenta för att ha en avsikt med stickandet - även om myggan faktiskt brukar hamna högt upp på listor över jordens farligaste djur.

Årets stora kväll på Jägersro

Storpublik och ett öppet lopp väntas när det är dags för Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, sommarens stora travevenemang. Banans sportchef Mats Ahlkvist hittar åtminstone fem möjliga vinnare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".