Måndag 3 augusti

Hon svarar på dina bärfrågor

Det är högsäsong för svenska bär. Men vad kan man göra för gott med de goda och vackra bären? Det berättar bärexperten och författaren Sanna Töringe som kom till morgonstudion med krusbär och annat gott.

Förskolan fylld av vatten

Personal och barn på förskolan Grodan i Helsingborg fick en chock på morgonen i dag måndag. En av avdelningarna hade fyllts av vatten sedan ett rör stått och sprutat vatten hela helgen. Nu får barnen samsas på den förskoleavdelning som inte drabbats.

Fortsatt debatt kring Gerttens film

Det blev het debatt efter Sverigepremiären på malmöfilmaren Fredrik Gerttens dokumentär Bananas. I en hel timme diskuterade publiken efter premiärvisningen på Lilla filmfestivalen i Båstad, rapporterar vår filmexpert Ingela Brovik.

Vem älskar bananflugorna?

Just nu är det högsäsong för bananflugor och andra irriterande små fruktflugor i Sverige. "Och de små rackarna kan faktiskt ställa till problem i fruktodlingar", berättar professor Stefan Nilsson, zoolog vid Göteborgs universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista