Fredag 7 augusti

Madeleine och Hanna vann

Det blev inte bara en utan två segrare som utsågs när den stora finalen i Sommarchansen avgjordes i Pildammsteatern i Malmö.

Rösten och känslan gjorde att juryn valde Madeleine Liljestam till årets vinnare i talangtävlingen.

Efter att ha börjat sjunga i gungan som ettåring tävlade hon nu med Christina Aguileras låt "Hurt" - och det gjorde hon så bra att juryn föll pladask.

Också för Hanna Stockzell slutade kvällen bra.

Hon framförde den egna låten "Lyft mig upp" så bra att hon gick vidare till Sveriges Radios stora artisttävling Svensktoppen Nästa.

Kämpar för att få heta Tina

Transvestiten Håkan Jönsson vill få heta Tina - men stöter på motstånd från skatteverket, trots att kammarrätten sagt ja. En utredning av lagstiftningen i namnfrågor ska nu tillsättas. Tina Håkan är gäst i morgonstudion och berättar om sin kamp för att få heta det han vill, och reaktionerna han mött.  

 

När tar sommaren slut?

Allt fler skåningar återvänder till jobbet efter semestern.

Men det fortsätter faktiskt att vara sommar länge till, berättar meteorolog Erling Brännström i dagens sommarfundering.

Meteorologiskt är det sommar när medeltemperaturen under hela dygnet ligger över 10 grader. Och så varmt kan det vara in i oktober i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista