1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tisdag 1 september

Zlatans första ligamål

Det blev ett öronbedövande dån på läktaren när Zlatan Ibrahimovic i den 82:e minuten gjorde sitt första mål för Barcelona i ligapremiären. Precis som han gjorde i sina debuter i både Juventus och Inter.

Andreas Matz träffade en nöjd Zlatan efter matchen.En populär 25-åring 

Tetris, ett av de första och klassiska dataspelen, är fortfarande populärt trots att det funnits länge. 10 rutor brett och 20 rutor högt och så gäller det att passa in de fallande fyrkantiga figurer.

Mikael Jakobsson är spelforskare och tror att en anledning till att vi fortfarande gillar Tetris bland annat handlar om att man kan spela en kort stund.

Simon ritade bästa affisch

Kulturnatten i Lund har utsett en vinnare i sin årliga affischtävling. Och det blir en rekordung vinnare som får äran att tapetsera alla busshållplatser i Lund med sin teckning. Simon Kamrad heter han och är sex år.

Ny bok om hälsosam mat

Att äta hälsosamt utan att välja GI-metoden, Atkins eller Viktväktarna. Om det handlar Klara Dessers nya bok: Hälsomat – fem steg till ett friskare och smalare liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".