1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Tisdag 13 oktober

Ny musik med Nisse Hellberg

Musikern Nisse Hellberg hedrar musikskribenten Lennart Persson i samband med sin nya helt akustiska och rockiga skiva "En modern man".

Lennart Persson, som gick bort i våras, var hela tiden en mentor för Nisse Hellberg när det gällde hans musikskapande.


Bopriserna fortsätter öka

Bopriserna fortsätter att stiga, inte minst i Malmö. Priserna på bostadsrätter i centrala Malmö steg med 1 procent och villapriserna med hela 6 procent.

Karsten Johansen, VD för svensk Fastighetsförmedling i sydvästra Skåne, tycker att marknaden i Skåne rett ut krisen bra.

Nya signalspaningslagen

I morgon tas beslut om den omdiskuterade nya signalspaningslagen, FRA-lagen.

Pia Kinhult, moderat regionråd, var mycket negativ till lagen som den var utformad i första skedet.

Nu har flera ändringar gjorts som enligt Pia Kinhult  innebär klara förstärkningarna för integriteten. Men fortfarande är hon tveksam till om vi överhuvudtaget ska ha en FRA-lag.

Tiotusen flugor och en man

Om man inte är rädd för flugor, kan möjligen torsdagens performance på Lilith Performance studio i Malmö vara något. Då har man nämligen möjlighet att träffa tiotusen flugor.

Det är konstnären Mathias Kristersson som ämnar släppa ut flugorna i rummet, där han själv kommer sitta insmetad i något sött för att flugorna ska samlas på honom.

Vill man se detta får man stå ut med  att gå in i samma rum. Och syftet är att ställa frågor kring mänskligt varande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".