1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Fredag 23 oktober

Clark och Sibel till Kina

Malmöbandet Clark ska tillsammans med sångerskan Sibel ta Kina med storm.

Det är ovanligt att svenska artister får komma in i Kina men malmöbandet ska delta i en kultur- och turistfestival i Guandongprovinsen i november och redan 2006 var de där och visade upp sig för första gången.

Risk att mista höjning i vården

Sjuksköterskorna riskerar att gå miste om sin löneökning nästa år. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, funderar nu på att riva upp avtalet med Vårdförbundet.

Förra året gick ju vårdpersonal runt om i landet ut i strejk för att lönerna skulle höjas. Nu kan den strejken ha varit förgäves. På grund av finanskrisen vill arbetsgivaren riva upp avtalet. Det här innebär i så fall att sjuksköterskornas löneökning på 2 procent nästa år inte blir av.

Pia Arndorff är Skåneordförande i Vårdförbundet.

Ilmar Reepalu är socialdemokratisk andre vice ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting och kommunalråd i Malmö.

Lisa Årets skåning-kandidat

Lisa Nordén triathlonmästare från Åhus är en av åtta kandidater till utmärkelsen Årets Skåning.

Efter en framgångsrik tävlingssäsong med bland annat VM-silver i Triathlon är hon just nu hemma i Skåne och tar det lugnt.

Fredrik Årets skåning-kandidat

Malmöfilmaren Fredrik Gertten är en av åtta kandidater till utmärkelsen Årets Skåning.

Efter dokumentär-filmen Bananas om tolv banan-arbetare stämde fruktföretaget Dole Fredrik Gertten för förtal. Nu har Dole dragit tillbaka sin stämning mot Malmöfilmaren.

Zlatan Årets skåning-kandidat

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic är en av de åtta kandidaterna till utmärkelsen Årets Skåning.

Efter bästa tänkbara säsongs-avslutning med Inter i Italien har han haft en rekordartad start på sin nya spanska karriär i Barcelona.

Konditor övar med Ola

Kalle Nehlstedt är konditorn från Lund som övar otroligt mycket i Ola Svenssons manskör i Körslaget. Sjuttio timmar i veckan blir det övning och de andra i kören är redan på väg till Stockholm. Men själv står Kalle i bageriet när vi ringer upp honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".