1 av 3
2 av 3
3 av 3

Måndag 26 oktober

Unga gör film om klimatet

Unga kan genom film nu säga sitt i den politiska debatten då det gäller klimatet. Mängder med filmer har skickats in till projektet REClimate. De bästa kommer att visas på FN:s klimattoppmöte i december. Projektledaren Josefin Lindberg och projejktansvarige Kalle Liungman är skåningar.

Få vill vaccinera sig i Rosengård

Nu fortsätter vaccineringen av svininfluensan runt om i Skåne. Nya doser kom i fredags, men i Rosengård i Malmö är många tveksamma till att vaccinera sig.

Man har lämnat tillbaka en hel del av de beställda doserna på grund av att intresset har varit svalt. På vårdcentralerna Rosengård och Törnrosen har man föräldrar som varit tveksamma till att vaccinera sina små barn.

Claudia Varga är samordnare för de internationella hälsokommunikatörerena.

Ventrafiken fick ny terminal

Tidigt på måndagsmorgonen gick Venfärjan för första gången från det nya färjeläget i Landskrona. Många miljoner har satsats på en ny terminal. Ventrafikens styrelse var på plats när premiärturen gick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".