Torsdag 29 oktober

Dansteater lockar storpublik

Skånes dansteater upplever sin största publikframgång på flera år. Det är föreställningen Black silk, med koreografier av Pontus Lidberg och Jorma Outinen, som spelar på Malmöoperans scen.

Hittills har man sålt runt 10 000 biljetter, vilket är långt mer än vad Skånes dansteaters höstuppsättning brukar sälja.

Dansteaterns chef, Åsa Söderberg, är själv förvånad över genomslaget, men menar att en del ligger i rockgruppen Nightwish musik, som gjorts om till symfonimusik i föreställning.

Viktig kväll för Malmöflickorna

Ikväll inleder Malmöflickorna bröstcancergalan på Arenan i Malmö.

Ledaren Tiina Leesment Bergh har själv haft bröstcancer och opererats för det och hon menar att en gala för att uppmärksamma sjukdomen och samla pengar till forskning är väldigt viktig.

Godis eller kakor men inte äpple

Programledaren Erik Börén har gett äpplen till Halloweenutklädda barn och det lär han inte göra om. På torsdagsmorgonen fick han veta hur fel det var.

Amerikanskan Elisabeth Slaughter i Flyinge berättade om den amerikanska högtiden som tagit sig in i vår festkalender.


Panelen röstade ner nordisk union

Torsdagspanelen med Gudrun Hauksdottir och Moa Skimotis diskuterade både "Kronprinsessan" i Malmö, en förnyad union inom de nordiska länderna, fusk med sin CV och att anlita detektiver.

Henke hyllades hemma

På onsdagkvällen tackade Henrik Larsson sin hemmapublik efter beslutet att avsluta sin fotbollskarriär.

Hif mötte Djurgården som vann med 0-2, men det var ett underordnat resultat för den stora publiken denna kväll. Det var Henkes sista hemmamatch och han blev hyllad i regnet av tusentals fans.

Vår reporter Paul Zyra som var på plats på Olympia i Helsingborg berättar här om kvällen.

Vad tycker du?

Vilket Henkeögonblick glömmer du aldrig? Klicka på kommenteraknappen och berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista