Tisdag 27 oktober

Oroligt i Bjuv

På måndagkvällen kastade någon in en stor sten genom ett fönster till ett politiskt möte i Bjuv så att glasbitarna yrde och en politiker var ytterst nära att få stenen i huvudet. 

Natten innan hade någon tänt på Röda korsets lokaler som blev totalt utbrända. 

Vår reporter Lasse Olsson träffade kommunstyrelsens ordförande Stefan Svalö, som ser mycket allvarligt på det som hände på mötet.

Domarblicken viktigast

Simon Kristensson och Eric Sundström från Skurup både spelar och dömer fotboll och än så länge behöver de inte välja mellan sina intressen. Nyss har de varit tillsammans i Barcelona och gått en kurs för fotbollsdomare och även dömt en ungdomsturnering. I Barcelona var det mellan 25 och 27 grader varmt och i den värmen kunde det vara tufft att döma matcher, berättar de båda.

Gå inte utan mask på maskerad

I helgen stundar Halloweenfestligheter och många har fått inbjudan till maskerad.

Ebba Granath och Erik Börén funderar på om de verkligen måste klä ut sig. Morgon i P4:s egen etikettsdoktor Mats Danielsson ger svar på tal.

Vårdpersonal nekar vaccin

Tveksamheten mot svininfluensavaccinet fortsätter.

Igår berättade vi om oroliga Rosengårdsbor som inte vill vaccinera sina små barn, nu har cirka 40 procent av vårdpersonalen på Universitetsjukhuset MAS i Malmö också tackat nej till vaccin.

Sven Haidl som är vaccinationskoordinator på UMAS hade hoppats på fler vaccineringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista