Måndag 2 november

Varmchokladdagen

Almanackan är full av dagar där vi uppmärksammar kanel-bullen, anhöriga eller våfflan. Morgon i P4 tycker att den 2 november bör bli varma chokladens dag.

Agneta Sædén är chokladkännare och hon menar att för att beskriva alla olika sorters choklad räcker det inte bara med ett enda namn.

Att använda nyrostade, skalade chokladbönor är ett sätt att göra egen varm choklad och en ljuvlig doft sprider sig i studion.

Sonen, Fabian Rimfors, sysslar också med choklad. Med ideella föreningen Cocoa Bello har han varit med och startat en chokladfabrik i Söderhavet, närmare bestämt i Fiji.


Krav på Henke staty

Oscar Åkerström i Gantofta blev besviken när Henke Larsson bara fick en blomsterbukett av Helsingborgs kommun när han förra veckan spelade sin sista match.

Nu kräver Oscar Åkerström att en staty av Henke ska resas i Helsingborg.

På fyra dar har över sextusen personer anslutit sig till Oscars upprop och idag ska han tala med kommunledningen för att nån ska ta initiativ till en staty över fotbollshjälten.

Gratisbussar till pensionärer

Nu ska i Trelleborg som är över 70 år få åka gratis buss.

Det här ett förslag som alliansen i Trelleborg har tagit fram och det går alltså ut på att alla som är över 70 år ska kunna åka gratis i hela kommunen, både stadsbussar och regionbussar.

Ulf Bingsgård är moderat kommunstyrelseordförande i Trelleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista