EBBA: Så såg jag ut

Jag körde samma grej som Ethel när hon besökte oss sjuttiotalister på lågstadiet under det glada åttiotalet. När det fortfarande fanns pengar att skicka en tandshygienist att domptera klass efter klass med frasen "den som får mest skum i muggen vinner".

Fick mail av en lyssnare som undrade hur det gick för mig i jakten på utstyrsel inför lördagens maskerad jag var inbjuden till. Jo, efter åtskilliga tankegångar avfärdade jag monster, spöke, mumie, Anna A, häxa och diverse andra figurer.

Istället försökte jag leta efter kvällens karaktär i min egen verklighet. När har hjärtat hoppat till, tiden stannat och livet rusat förbi? Jo, när det knackade på dörren som sakta öppnades för att exponera en bestämd dam i vitt. Inte någon andesyn, dröm eller hallucination.

Naturligtvis klädde jag ut mig till FLUORTANT. Väl framme på festen backade folk vid åsynen av min uppenbarelse i dörren, värden och värdinnan bleknade av skräck och zombien som satt i köket tackade för sig. Med en vit skjorta, bricka, plastmuggar och en flaska Flux från Apoteket var det ingen som kunde undgå att flourtanten var tillbaka. Muuuhaahaaaaa.
Naturligtvis gjorde jag som Ethel och kontrollerade skummet i muggarna när trollet, clownen och Laura Craft gurglat klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista