1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Indy 500 speglar konsumtionssamhället.

Torsdag 12 november

Vellingedebatten till riksdagen

Frågan om ett transitboende i Hököpinge i Vellinge kommun för ensamkommande flyktingbarn har väckt stor debatt runt om i Skåne. Och nu kan den här debatten komma att fortsätta i Stockholm.

Motståndet mot det här transitboendet har varit stort bland både bybor och kommunledning i Vellinge. Och det här har så klart också fått uppmärksamhet runt om i landet.

Nu vill socialdemokraten och riksdagsledamoten från Malmö, Leif Jakobsson, att frågan ska tas upp i riksdagen också. Med avstamp i Vellinge har han ställt frågor i en interpellation till migrationsminister Tobias Billström.

Flyktingbarn, hyror och julklapp

Karin Karlsson, festivalgeneral i Malmö och Jacky Said, cafeägare i Lund debatterade höjda hyror trots låga räntor, årets julklapp och flyktingdebatten i Vellinge.

Hårdare koll på äldre bilförare

Den senaste tiden har det skett en rad olyckor med äldre inblandade och i polisleden kräver man att läkarna tar större ansvar och anmäler fler till länsstyrelsen men också att äldre personer borde avtvingas läkarintyg med jämna mellanrum.

Bertil Sjunnesson är trafikpolis i nordvästra Skåne.

Musikfestival i futurismens anda

Tillbaka till Futurismen är temat för den nya musikfestivalen Connect som pågår i Malmö just nu.

Då passar också Teater Waimar på att framföra ett nytt hörspel tillsammans med musikensemblen Ars Nova.

Ett hörspel är en blandning av radioteater och konstmusik. Och här medverkar både skådisar och musiker. Och verket handlar om biltävlingen Indy 500.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".