1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Måndag 16 november

Flyktingfrågan utreds i Trelleborg 

Debatten kring ensamkommande flyktingbarn har varit het i Skåne den senaste veckan. Och nu verkar det som att en del kommuner vacklar i sina tidigare beslut.

I går skickade ju moderaternas partisekreterare Per Shlingmann ett brev till kommunalråden runt om i landet i ett försök att sätta press på de att ta emot ensamkommande barn.

Nu verkar det ha fått effekt. Trelleborg är en av de skånska kommuner som tidigare inte har tagit emot några ensamkommande flyktingar men som nu kan tänka sig att ändra sig.

De olika nämnderna ska nu undersöka om man skulle kunna ta emot några barn.

Ulf Bingsgård är moderat kommunstyrelseordförande i Trelleborg.

Brutus Östling Augustnominerad

Egentligen var han inte alls fågelintresserad men trots det har det blivit ett stort antal fågelbilder av naturfotografen Brutus Östling från Stehag  genom åren i flera praktverk.

Nu är han nominerad till Augustpriset i kategorin fackböcker en bok om djur som inte bara handlar om kolobri och lappugglor.

Körslagsvinnarna live i Morgon i P4


Team Ola, kören från Lund med Ola Svensson i spetsen tog hem segern i Körslaget.

Halva manskören ruskade av sig segerruset, klarade struparna och sjöng för Ebba och Erik och lyssnarna.


Årets julklapp en smärtsam historia

Erik provade årets julklapp, spikmattan, men var måttligt förtjust. Efter fem minuter tyckte Erik att det gjorde ont och att en av spikarna stack upp mer än de andra. Efteråt kände han sig mest seg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".