1 av 3
Frukost i ett soligt Paris. Foto: Okänd flanör i Paris.
2 av 3
Ebba Granath dricker coca-cola på Champs-Élysées i Paris. Vem kunde ana de tar sjuttio kronor för lite läsk på just den gatan...Foto: Jeanette Predin
3 av 3
Eiffeltornet i ett småmulet Paris.

EBBA: Tillbaka från Frankrike

2009-11-16
Sexton år har passerat sedan jag landade i Paris senast. Mina tankar kring resor har vandrat helt andra vägar efter Paris-upplevelsen 1993, men äntligen var det dags igen.

Åh, jag är helt hänförd.

Arkitekturen fick mig nästan att gråta när jag och min väninna Jeanette vandrade boulevarderna. Sacré-Cœur på toppen av Montmartre fick mig dessutom att verkligen börja gråta på riktigt, utsikten är nästintill för vacker och kyrkan är överväldigande. Solen sken och Paris uppenbarade sig utan slut, den utsikten kan troligen ingen världsstad spöa. På min näthinna just nu.

Började även gråta, ja nästan i alla fall, när jag insåg att en läsk på på Champs-Élysée i Paris kostar sjuttio kronor. Har sparat kvittot.
/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".