1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Onsdag 18 november

Flyktingbarnen i fokus

Kommunerna måste hjälpas åt med att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Just nu pågår debatten i Vellinge och regeringen har presenterat ett förslag där kommuner som är ovilliga ska tvingas ta emot flyktingbarn.

Eva Ahlgren är chef för socialaresursförvaltningen i Malmö och ser ofta barn som helt enkelt bara lämnas. Trots det hoppas hon att problemet ska lösas på frivillig väg.

Ont i armen efter vaccin

Har du vaccinerat dig? eller ska du de närmaste dagarna?

Vaccinering mot svininfluensa är aktuell för många. Men varför får vissa ont i armen och inte andra?

Ingrid Uno är vaccinexpert på läkemedelsverket.

Många frågor till sjukvården

I förra veckan var svårt att komma fram till Sjukvårdsrådgivningen 1177 i Skåne. Det kom nämligen nästan fyra gånger så många samtal som normalt.

Mona Zadig är verksamhetschef på Sjukvårdsrådgivningen i Skåne.

Ranelid och MFFI förra veckan släpptes boken "Fotbollens höga visa", ett samarbete mellan fotografen Pierre Mens och författaren Björn Ranelid.

Med hjälp av Mens bilder skriver Ranelid texter till en av sina passioner, fotbollen. Men han blev förvånad över erbjudandet.

Musseldöd vid Vombsjön

En omfattande massdöd av musslor har upptäckts i Vombsjön. Stora områden runt sjön är torrlagda och massor med musslor ligger döda på sjöbotten.

Vattenståndet är också mycket lågt och det kan vara orsaken till massdöden. Marie Eriksson är vattenhandläggare på länsstyrelsen i Skåne. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".