Måndag 23 november

Faddrar till Hököpinge

Debatten om flyktingbarnen i Hököpinge har engagerat många och trots den stundtals hårda tonen så finns det många som vill välkomna barnen till kommunen.

Vellingebon Lina Ohlsson letar faddrar till de ensamkommande flyktingbarnen i Hököpinge. Hon går sista året på Sundsgymnasiet i Vellinge och gör tillsammans med kompisen Jennifer Nilsson ett projektarbete där de samlar in namn från personer som vill bli faddrar för de ensamkommande flyktingungdomarna i Hököpinge.

Lundatjej kan få Lilla Augustpriset

Minja Mårtensson från Lund har skrivit en novell om drömmarna inför vuxenlivet. Och med den är hon nominerad till litteraturpriset Lilla Augustpriset.

Biblioteken vill locka ungdomar

Jenny Stockfors är bibliotekarie i Lund och en av dem som står bakom en ny satsning för att göra bibioteken intressanta för unga människor.

Inga kameror i Malmö

Kameraövervakning har varit en het fråga, inte minst i Malmö där socialdemokraterna och moderaterna tillsammans vill ha ett kamerastråk genom centrala stan. Men alla håller inte med.

Nu går Miljöpartiet i Malmö ut och kritiserar planerna på kameraövervakning, man vill helt enkelt se andra lösningar som inte inkräktar på integriteten.

Fredrik Fernqvist är gruppledare för MiIjöpartiet i Malmö.

11 000 kämpar för Henkestaty

Det var en av hans stora fans Oscar Åkerström från Gantofta som i början av november drog igång en namninsamling för staty på Facebook. 16-årige Oscar trodde knappt sina ögon, på kort tid kom sextusen man och nu är antalet uppe i elvatusen namn.