Idolerna har intagit Malmö

Idolerna har intagit Malmö

Från början var de 20. Nu är det fyra kvar. I Malmö arena gör de upp om vilka tre som går till final.

Calle Kristiansson

21-åriga Calle Kristiansson från Kristianstad är Skånes hopp i delfinalen i Malmö arena. Det är första gången idolerna lämnar Idolstudion i Stockholm och fick äntra den jättelika arenascenen i Malmö.

Tove Östman Styrke

Tove är med sina 17 år yngst i finalfälet. Hon kommer från Umeå och har satt skolarbetet på paus under tiden med Idol i höst.  Idol har varit en berg-och-dal-bana, Tove trivs men samtidigt har det varit mycket press och nervöst inför uppträdandena på fredagarna.


Erik Grönwall

21-åring från Knivsta med fairblaisse för arenarock. Han gillar Malmö arena. Han såg Kiss live på stadion och gillar att ta tillvara på arenakänslan. När Idolerna fick åka hem för ett par veckor sedan blev han rädd att han skulle tappa fokus så han åkte tillbaka en dag tidigare än alla andra.

Mariette Hansson

Coola Mariette Hansson, 26 år från Halmstad andas djupt innan varje deltävling för att kväsa premiärnerverna. Hon älskar Idolbubblan och är lite rädd för vad som ska hända när finalen är över.

Idol är en återkommande tv-serie i TV4. Programkonceptet är hämtat från den amerikanska förlagan Idols. Flera av deltagarna under de tidigare säsongerna har lyckats och fått flera hitar. Några av dem har även dykt upp i Melodifestivalsammanhang.

Foto: Ann-Marie Lindqvist/SR

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.