EBBA: Karlstad tur och retur

Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet.

Tolv timmar på olika tåg spenderade jag i helgen, för det går inte fortare än så om man vill ta en tur till Karlstad och hem igen. Väl investerade timmar dock, eftersom jag gärna ville vara med och fira när min vän Johan fyllde 40.

Vi träffades första gången 1995 när jag flyttade till Karlstad för mitt första riktiga radiojobb på en kanal som då hette Radio City (idag Mix Megapol). Där jobbade Johan och vi sände bland annat morgonradio tillsammans under ett par år. Minnet av den tiden är förträffligt och när vi ses kan vi inte låta bli att ägna oss en kvart åt nostalgi.

Vi drog bland annat till London för att besöka engelska radiostationer efter en sommar med mycket jobb med radioturné runt hela Värmland. Johan brukar påminna mig om att det var jag som hellre ville köpa korv för våra sista pund, en sen natt på väg hem från ett disco, istället för att investera i bussbiljetter.
Alltså fick vi gå genom hela London för att komma hem till hotellet. Men jag var i alla fall mätt och glad under timmarna vi promenerade och inte hungrig och tjurig. En annan gång slog vi vad om att vem som skulle bli först med årets första dopp i Klarälven i direktsändning. Naturligtvis vann Johan, men jag var inte sen att hoppa i jag heller. I början av mars plaskade vi omkring och jag tror det är därför jag aldrig lockats av Kallis varken i Helsingborg eller Malmö. Minnet av förkylningen är fortfarande för starkt.

Johan lärde mig också att köra bil. Vi övningskörde dragläget på en gammal flygplats utanför Karlstad, timme efter timme, med ett motorstopp var tionde meter. Men även efter den upplevelsen var vi fortfarande vänner och så har det fortsatt. Vi ses en eller ett par gånger om året och i helgen åkte jag och min sambo alltså till Karlstad för att fira en viktig födelsedagsgris och träffa hela grisens familj. Värt varje sekund på tåget och det var en otroligt trevlig fest med härliga människor.
På bilden är det Johan i mitten, som nu jobbar på SR Värmland, jag och till höger Matias Holm som också lämnat Karlstad och nu jobbar på SR Örebro.