1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Torsdag 17 december

Alla plogbilar jobbar för fullt


Det är stora trafikproblem på morgonen med anledning av att i princip hela Skåne har fått ett antal centimeter snö under natten. I samband med kraftigt vinddrev är det svårt att ta sig fram på mindre vägar.

Gunnar Christoffersson är trafikledare på vägverket och han vet mer om hur det ser ut i Skåne nu på morgonen.

Håll 15 km/tim

Det är ren isgata på flera vägar i Skåne nu på morgonen. Konsekvensen blir att trafikanterna inte bör köra mer än 15 km/tim. Den uppmaningen ger bärgaren Jerry Kronvall alla trafikanter.

Julrimmen är en protest

I dessa dagar sitter vi och försöker knåpa ihop snitsiga rim till julklapparna.

Och att rimma är ju nu för tiden bara trevligt men förr i tiden var det drängen och pigans enda chans att vara uppkäftig.

Cecilia Gagge är kultursekreterare och etnolog i Burlövs kommun.

Poliser, Simpsons och Musikhjälpen

Morgonpanelen diskuterade Musikhjälpen, tecknade gulaSimpsonsserien firar 20 år i svensk tv och danska polisens nya hårdare tag under klimatmötet i Köpenhamn.

Det var mycket för och emot och snön var dessutom ett samtalsämne denna morgon för nöjesournalisten Olle Berggren och nöjestanten Gudrun Hauksdottir.

Therese Sjögran bäst på plan

Det spelades ju ishockey i Malmö Arena igår. Malmö tog emot Mora och i en paus passade radiosportens Paul Zyra på att dela ut ett fotbollspris till bästa spelare på plan i damallsvenskan.

Vinnaren var en spelare som tog hem pokalen även förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista