1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Måndag 21 december

Klimatmötet en flopp

Det stora klimatmötet i Köpenhamn slutade i ett fiasko. Det menar  klimatforskaren Thomas B Johansson från Lund som deltog i mötet i sex dagar och som varit med i många FN-toppmöten tidigare.

Köpenhamnsöverenskommelsen slutade med att länderna lovade det de redan sagt men inte det som hade behövts för att rädda klimatet.

Julens dubbelnöt

Spela filipin är något många gör på julen. Det gäller att hitta dubbelnöten och ropa filipin först, nästa gång du träffar den du slagit vad med. Så kanske det blir du som blir bjuden på en hemlig middag.

Cecilia Gagge är kultursekreterare på Burlövs kommun.

Vit jul och skidspår i Skrylle

Jullovet är redan här för vissa och närmar sig för andra. Då passar Skryllegården på att mobilisera nu när det har kommit så mycket snö.

I helgen var det en hel del som plockade fram längdskidorna för första gången i år och tog sig till Skrylle utanför Lund. Bara i går hade man cirka 4000 besökare.

Sven Engberg är intendent på Skryllegården.

58 200 kronor i femtioöringar

Musikhjälpen har just avslutats på Avenyn i Göteborg. Efter sex dygn utan mat och frisk luft har bland annat programledaren Timbuktu släppts ut. Musikhjälpen har samlat in 5,7 miljoner för att bekämpa malarian i världen.

Och i det projektet deltog Ezan Noroozi, programledare i buren förra året i Malmö. Han åkte Sverige runt och samlade in femtioöringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista