1 av 3
2 av 3
3 av 3
Smålandsvännerna Fredrik, Therese och Max. FOTO: Ebba Granath/SR

EBBA: En kaffe med mjölk, tack!

Jag vann ju filipin-leken i morse, tack gode gud för det, och därför måste nu Erik hämta kaffe under en vecka så fort jag viftar lite med handen, och inte tvärtom. Glad över vinsten betällde jag nyss en kaffe med mjölk till redaktionen och den levererades med ett glatt leende.

Helgdagen i morgon gör att en kaffehämtardag dessvärre brinner inne, men det får väl vara okej att Erik är lite ledig också. Själv måste jag fortsätta med renoveringen hemma.Tapeten ska ner. Den gula färgen har gjort sitt. Tre lager, det visade sig finnas en silverblommig och en blåspräcklig under, ska nu bytas ut mot, tja, vad kan passa i den lilla entrén? Jag är arbetsledare för styrkan som består av mig och min sambo. Under tiden han sliter från stegen planerar jag kommande så kallade "nya steg i renoveringen", som färger och fond och sånt.
Men ikväll får tapetavångaren vila. Januari månads andra besök från Småland har landat i Malmö. Ikväll blir det häng med Therese, Fredrik och Max.Igår kväll åt vi indiskt eftersom Växjö ej ännu förärats någon restaurang med denna heta matkonst. Och HETT var det. Troligen även gott om man hade varit utrustad med läder i halsen. Currychocken på talriken höll nära på att självantända.  
Ikväll blir det lite mildare, men lika trevligt. 

Hoppas ni får en skön helg! Vi hörs på torsdag 6 - 9.30 

Ebba
 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista