EBBA: Nu är glada julen slut slut slut

Nu märks att det nya året startat på riktigt. Vi har kavlat upp ärmarna och det är full rulle på morgonredaktionen, för de flesta i alla fall. Dessutom börjar dygnsrytmen anpassa sig efter arbetstiderna. Det tar oftast några dagar efter semestern att bygga ihop arbetslivet och privatlivet till ett välsmort kugghjul.

Nu är vi med dig med full styrka varje morgon från klockan sex och finns i radion när du vaknar, tar din första kopp kaffe eller kanske när du slår dig ner på din arbetsplats, hemma i köket eller tar en morgonpromenad. Vi uppdaterar dig om väder, lokala nyheter, trafikinformaton, ja allt du behöver för att ta tag i dagen.

Erik ska in i kaklet. Hans första uppdrag är att inom en vecka hacka lök som en stjärnkock. Blod (troligen), svett (antar jag med hans kondis) och tårar (varför gråter man?) under sju dagar. Ska han fixa det? I så fall blir det 1-0 till Mr Börén. Nästa vecka är det min tur att ta emot en knepig uppgift som ska övervinnas inom sju dagar.

Era tips och idéer på lösningar är ovärderliga. Som exempel har vi blivit överösta med upplysningar om hur man undviker att gråta när man hackar lök. Du kan läsa och höra förslagen på Morgon i P4-sidan.

Nervös inför nästa vecka? Nejdå. Utmaningar är fina (så länge jag slipper hoppa fallskärm, bunjy-jump eller utföra andra konstigheter som kroppen inte är skapt för). Men har ni tips på vad Erik borde utmanas i får ni gärna maila mig ebba.granath@sr.se era idéer. Ni har säkert egna erfarenheter av att flytta berg, även om det inte är segern man vill åt utan kampen.

 /Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista