1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Torsdag 21 januari

Ebba söker spartips skolköket

Som hjälp för att kunna utföra sitt uppdrag, att laga en tvårätters-meny för två personer under 40 kronor vände sig Ebba till skolköken för att få hjälp.

På Borgarskolan i Malmö lagas och serveras 6 500 billiga och näringsriktiga portioner varje dag.


Valet, handboll och givmildhet

Sälj ut den svenska handbollen! Ta tag i katastrofhjälpen till Haiti! Och fortsätt betala 150 kronor för att fly verkligheten helt och hållet med hjälp av 3D-glasögon på bio.

Det var några av ämnena som diskuterades när morgonpanelen samlades.

Först kommenterade dock dryckesexperten Stellan Hökfeldt och stilrådgivaren Mia Berg första partiledardebatten mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin.

Kapa magnolierna i Lundagård

På måndag tänker Lunds studentkårer såga ner magnolierna på Universitetsplatsen i Lund.

Detta om inte Universitetet tar avstånd från den avgift som kan komma att införas för utomeuropeiska studenter och som väntas pressenteras i en proposition av högskoleminister Tobias Krantz nästa vecka.

Christian Stråhlman är ordförande för Lunds universitets studentkårer.

Pågatåg till Marieholm

Redan nästa år kan det bli verklighet med pågatågstrafik till och från Marieholm. Efter många år av av diskussioner har nu Region Skåne, Skånetrafiken och Eslövs kommun återigen skickat en skrivelse till Banverket där de åter påtalas att pengar finns för att banan ska kunna upprustas.

Cecilia Lind är socialdemokratistkt kommunalråd i Eslöv.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".