EBBA: Nudlar och garv

Idag kom min vän och förra kollega Helene från Radio Kristianstad och hälsade på i Malmö. Hon hängde med på lunchen som jag och Susanne på Din Gata hade bokat in sedan länge. Kanske störde vi de andra matgästerna, möjligen tittade de aningen snett mot vårt bord, för vi landade i tillståndet när man inte kan sluta skratta.

Du vet, när allt som sägs spårar ur och det blir roligare och roligare och roligare. Hela kroppen känns nu totalt avslappnad efter detta skrattmarathon och bara jag tänker på det blir jag skrattig igen.

Vad pratade vi om då? Jo, när det inte blir som man tänkt sig. När man har en fantastisk plan hur allt ska göras och gå till, men snart visar det sig att verkligheten väljer en totalt annan konstig bana och konsekvenserna blir därefter. Händer ju alla, och gör man inga fel gör man troligen för lite, tror jag i alla fall.
Just när det sker, mitt i kalabaliken, kanske man inte skrattar ihjäl sig direkt, tvärtom, men efter ett tag kan man oftast le lite åt förödelsen och senare förhoppningsvis vika sig totalt för humorn i situationen.

Dessutom sken solen. Fin dag

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".