Tisdag 2 februari

Glesare mellan tågen

Banverket förbereder sig för snökaos. SMHI räknar med att det kommer att komma 1-2 cm snö under morgonen och framåt dagen mellan 10- 20 cm snö och det blir blåsigt.

Det här ställer till det i tågtrafiken och därför har Banverket höjt beredskapen i Skåne.

Linus Eriksson är driftområdes chef för södra Sverige på Banverket. 

Husockupation som film

Sveriges första husockupation skedde i Lund 1969. Senast förra året var det husockupation i samma stad 2009.

Det har journalisten Ivan Loftrup-Ericson skildrat i en dokumentärfilm, Drömmarna på taket, som har världspremiär i Lund i kväll. I filmen följer han Staffan, Tamara, Jörel och Mårten som alla var med vid ockupationen 1969.

Det som gällde för dem alla var att den omvälvande tiden i slutet av 60-talet och framförallt mötet med vuxenvärlden har påverkat dem på olika sätt.

Få hinner med aktier

Index och börsnoteringar var  ord som Ebba Granath inte brytt sig så mycket om men nu ska hon lära sig mer om aktier.

Claes Hemberg är aktiekännare med inriktning på att köpa och sälja aktier på nätet. Han menar att det i princip är samma sak att spara i aktier via banken och arbeta med dem själv via nätet. Men han tror att många inte har tillräckligt med tid för att lägga ner på sina aktier.

Män känsligare för rykten

Therese Sunesson jobbar på en av våra största banker och hon menar att män och kvinnor arbetar på olika sätt med aktier.

Programledaren Ebba Granath ska ju försöka få 500 kronor att öka i värde på en vecka genom att köpa och sälja aktier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista