Fredag 29 januari

Tio bilar förstörda i brand

Tio bilar förstördes när en garagelänga brann igår kväll på Drottninghög i Helsingborg. Garaget ligger alldeles intill det hus som i höstas totalförstördes av brand och 24 familjer fick flytta därifrån.

Garagebranden fick brandkåren snabbt bukt med, men bilarna blev mer eller mindre skadade.

Vintergatan är tillbaka

Flera generationen har följt tv-serien Vintergatan.

Och nu är det dags för Kapten Zoom, rymdhjälten PO, Anders Linder, Anders Jansson från Hipp Hipp och många fler att klara nya äventyr.

Första gången vi följde Kapten Zoom var i mitten av 70-talet och då undrade regissören Petter Bragée varför Kapten Zoom befann sig på jorden. Han ville ha honom i rymden och där har han placerat honom nu.

Extra skolvecka för att vara ledig

I förra veckan berättade vi om Region Skåne som kan tänka sig att införa valfria röda dagar så att de anställda själva ska kunna välja när det vill vara lediga.

Nu kommer det ett nytt förslag i ungefär samma anda . Vellinge kommun funderar på att införa en extra skolvecka så att eleverna ska kunna ta ut en veckas ledighet när de vill under året.

Carina Larsson är moderat ordförande i M-nämnden i Vellinge. 

Hittade kärleken på nätet

Nadja Persson från Malmö var skeptisk till att söka efter sin kärlek på nätet. Men 2008 ändrade Nadja sig och fann lyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista