1 av 3
2 av 3
Segerjubel i klassen!
3 av 3

Fredag 12 februari

Nytt Hipp Hipp med nya figurer

Just nu pågår inspelningen av scener till tv-serien Hipp Hipp, säsong tre. Två av de nya figurerna är Kim Andersson som spelas av Anders Jansson och Stefan Lövgren som görs av Johan Wester.

I Norra Hamnen i Malmö finns en paintball-arena där man kan leka krig uppdelade i två lag med vapen som avlossar kulor, fyllda med färg.

Där ville Johan Wester och Anders Jansson träffas för att prata om den nya säsongen Hipp Hipp som spelas in just nu. Två av seriens nya karaktärer trivs i nämligen i paintballmiljön och iklädda kamouflagekläder, kängor, maskar och skottsäkra västar dök "Stefan" och "Kim" upp.

Nya namn i en välkänd serie som återuppstår efter åtta år. Snart är Hipphipp tillbaka i rutan och det är en lika rolig inspelningsprocess 2010, tycker Johan Wester

De gamla välkända figurerna Kajan, Morgan och Tiffany finns kvar. Tiffany funderat också ett tag på en OS-statsning.

Tuffa matcher i slaget om Malmö

Inom loppet av ett par timmar kan man i helgen se när fyra av de skånska lagen i handbollens elitserie gör upp i de två Skånederbyna som spelas i Malmö arena. Först ut är Ystad-H 43 och ett par timmar senare går Malmö ut mot Lugi.

Birthe Hansson, välkänd profil inom svensk och dansk handboll, tror att det är bäddat för tuffa matcher eftersom alla lagen skriker efter poäng.

Tunaskolan vann regionfinal

Tunaskolan klass 5B vann regionfinalen i Vi i femman i går i radiohuset i Malmö.

Det var en mycket spännande match mellan Kallingeskola från Blekinge, Villaskolan från Åhus och Tunaskolan i Lund men när det gällde att slå till på vilket datum Gustav Wasa kröntes så gick Tunaskolan segrande ur striden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".