Snöflingor stora som vantar singlade ner vid radioentrén idag. Inte så glamouröst kanske, men nästa vecka snurrar vi igång discokulan och glömmer vintern några dagar.

EBBA: Glitter och tonartshöjningar

Jag är redo för schlagerfest. Följ med mig och Morgon i P4 under schlagerveckan när det är Skånes tur att härbärgera fenomenet som gör februari lite varmare och mycket festligare. Nästa vecka ska glittra. Förutom nyputsade OS-medaljer (förhoppningsvis) hör du naturligtvis om melodifestivalens stora och små gnistrande ögonblick.

Är det någon gång på dygnet som det överhuvudtaget går att få en lugn stund med schlagerstjärnorna är det när det vankas frukost.
Morgon i P4 äter självfallet samma hotellfrukost samtidigt som artisterna, så att du kan vara med när det laddas upp inför deltävling fyra i Arenan i Malmö. Vi är också på plats före, under och efter repetitionerna, bakom och framför kulisserna.
Vi dokumenterar förfesten och efterfesten och allt däremellan. Vi är nästan på scenen under själva tävlingen, hehe. Välkommen till en veckas schlagerfest här på sr.se/malmo och i radion.

Men först är det deltävling tre som går i Göteborg. Lyssna på P4 Premiär med Annika Jankell imorgon och Carolina Noréns festivalsändning om du vill veta allt om helgens eskapader.

Ha nu en skön helg i snön. Idag kom det ner flingor stora som löv utanför entrén till radiohuset. Försökte fånga dem på bilden ovan.

Vi hörs på måndag när det inte sänds hockey i radion!

/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista