EBBA: Förhandslyssning

Om melodifestivalpubliken längtar efter en klassisk schlager med svensk text, trallig melodi, paus för kollektiv handklapp och publiksång (som i Gyllene tiders Sommartider) och en rejält tilltagen tonartshöjning, då har Pernilla Wahlgrens "Jag vill om du vågar" nog rätt stora chanser att få en biljett till Globen.

Det var evigheter sedan en "riktig" schlager dök upp i melodifestivalen. Men att den funkar är bara vilda gissningar efter förhandslyssningen på melodifestivalhotellet igår. Under onsdagseftermiddagen samlades alla journalister som bevakar festivalen att lyssna på en cd med de åtta bidragen som tävlar i Malmö. Peter Jöbacks musikalinspierade låt är fin, Anna Bergendahl sjunger vackert och Sibel kommer att poprocka igång delfinalen en gång för alla när hon inleder på lördag.

Helena Broddén är pressansvarig och satt CD-spelarvakt under lyssningen.`
När fick journalister möjlighet att förhandslyssna?
- Vad jag vet var det när turnén började 2002. Det brukar komma ungefär tjugofem stycken journalister under varje deltävling som vill höra bidragen i förhand, berättade Helena Broddén.

Tidigare i veckan slet sig delar av Sibels och Peter Jöbacks bidrag loss ur hemlighetsmakeriet på något märkligt vis och for ut och runt på internet med blixtens hastighet. För att återskapa rättvisan i tävlingen kan även du förhandslyssna en numera offeciell minut på samtliga bidrag inför helgens omröstning på svt´s hemsida

.

Har varit ute en sväng till Arenan idag tillsammans med Janne Wieslander och spanat in repetitionera. Alla artister är superambitiösa med sina framträdanden. Dessutom intervjuade jag Peter Jöback i hans loge om att göra comeback i melodifestivalen efter 20! år.

Imorgon bitti, när det plötsligt är fredag igen, fortsätter jag som festivalreporter och äter frukost med bland andra Pernilla Wahlgren och Py Bäckman.


Och så lägger jag upp mingelbilder från välkomstfesten när alla artister samlas på Rådhuset ikväll. Hörs i morgon.

/Ebba