Melodifestivalextra: Klart för sändning

På lördag smäller det i Malmö arena. Melodifestivalens fjärde deltävling går av stapeln där åtta låtar ställs mot varandra. Artisterna har fått repetera på scenen.

Janne och Ebba minglar i arenan

Janne Wieslander och Ebba Granath tog sig in i Malmö arena för att ta pulsen på några av dem som jobbar med festivalen.

Meltzer är startklar

På fredag är det dags för det första genrepet inför publik och Christine Meltzer, en av de två programledarna för melodifestivalen, är startklar.

Christine Meltzers programledarkollega Måns Zelmerlöw har varit krasslig i veckan och stannade under repetitionerna på fredagen hemma i hotellsängen för att kurera sig till genrepen.

Säkerheten är under kontroll

I taket hänger flera ton lampor, stolarna är på plats och scenen glittrar. Tekniskt är allt klart, nu finslipar man innehållet och repeterar mellanakterna.

Malmö har en tuff uppgift

För nionde året i rad är det Christer Björkman som är producent för Melodifestivalen och har det yttersta ansvaret för att alla detaljer är på plats och att allt fungerar inför tv-sändningen på lördag kväll.

Malmö har en tuff uppgift att fylla som sista stad i melodifestivalturnén, personalen börjar bli trött och tv-tittarna och publiken förväntar sig att få se något nytt.

Kalla ger rockad i startfältet

Det var upplagt för krock. Samtidigt som Peter Jöback skulle gått ut på Melodifestivalens scen i Malmö arena startar Charlotte Kalla i tremilens masstart i OS. För att inte tv-publiken ska zappa beslutade tävlingsledningnen att ändra i startfältet.

Hans jobb är att vara gömd

Han står på scenen hela föreställningen, ändå har tv-publiken aldrig sett honom. Steadicam-fotografen Johan Sandklef har en klurig uppgift att finnas på scenen men aldrig synas. Han springer runt på scenen med en väst och kamera som väger 27 kilo.

Dansare värmer upp med hiphopThomas är en av dansarna bakom skånska Sibel. Med trådlösa lurar och en schysst mooonwalk glider han in på scenen. Annat blir det på lördag.

Sibel hissas ner i  rockrykare