1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Måndag 1 mars

Lundabo i skalvens Chile

I morse skakades Chile av ett kraftigt efterskalv. Skalvet uppmättes till 6,2 på richterskalan.

För en liten stund sedan pratade Morgon i P4 med Hellmut Berger, förre detta Lundabo, som numer bor ungefär 150 kilometer från Santiago i en by som heter Villa Alemana i Chile och han vittnar om att han med jämna mellanrum fortfarande känner marken skaka.

Men skalven som han känner nu är inget att jämföra med det stora skalv som skakade Chile i lördags.

Efter föreställningen

Peter Jöback, Anna Bergendahl och Sibel Redzep var några av dem som Ebba och Erik träffade efter att lamporna släckts i Malmö arena i lördags.

Sibel var besviken eftersom hon inte gick vidare i den fjärde och sista deltävlingen i melodifestivalen. Däremot var Anna Bergendahl och Peter Jöback mycket glada. Båda gick ju direkt till final i Globen.

Tusenåriga instrument

Musikarkeologen Cajsa Lund från Lund ska tillsammans med författarinnan Katarina Mazetti och historikern Sven Rosborn berätta om Skånes historia på små orter i länet.

Cajsa Lunds utgångspunkt är musikinstrument från längesen, till exempel 8000 år gamla genomborrade hasselnötter som använts som rasselinstrument. Första ort att hyllas är Höör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista