Chatt om HIFs allsvenska säsong

Onsdagen den 3 mars chattade HIF:s Christoffer Andersson om den allsvenska premiären och om HIF:s matchform. Han svarade bland annat på hur laget ska klara sig utan Henrik Larsson och om vilken position Christoffer själv helst vill spela på.

moderator:Nu kan du ställa frågor till Christoffer Andersson i Helsingborgs IF. Välkommen chatten är nu öppen.
Conny:Hur mycket kommer ni att sakna Henke i laget?
Christoffer Andersson:Självklart är han omöjlig att ersätta på planen, vi andra i laget får helt enkelt höja oss några snäpp. Utanför planen har vi en fantastisk stämning så där ska det inte bli några problem.
Kent ( trogen H:Hej Vilka förhoppningar har du om årets HIF lag? Jag tycker att det verkar vara väldigt possitiv stämning i truppen, stämmer det ? Lycka till och hoppas att HIF kan vara med bland de 6 första.
Christoffer Andersson:Hej hej! Vi har väl sänkt målsättningen en aning med tanke på alla spelare vi tappat sen förra säsongen, men topp 6 kan vara rimligt om vi får en bra säsong. Stämningen är kanon i gänget, bättre än på länge tycker jag.
Lars:Hej Christoffer, du sa att träningen var tuffare nu, var den inte bra på Bosses tid?
Christoffer Andersson:Hej hej. Vi tränar hårdare och mer taktiskt än på Bosses tid, nu har vi pulsband på varje träning så att dom kan mäta belastningen vilket gör det möjligt att få bästa möjliga förutsättning för träning.
g:Hej. Hur känns din egen form i år?
Christoffer Andersson:Hej hej, jo tack den känns väl okej. Är bättre tränad än på länge vilket är en bra förutsättning. Hoppas självklart på en bättre säsong än förra, framför allt eftersom hösten var mindre lyckad. Men det är laget som gör spelarna bra, när spelet fungerar över lag, är det lättare för spelarna att prestera.
MR:hej,hur ser ni på säsongen som kommer,vem ska producera framåt nu när Henke inte är med? Har ni som mål att ligga på övre halvan?
Christoffer Andersson:Hej hej! Just nu är det väl Rasmus, Rene, Sundin och Rafael som får producera målen, tillsammans med oss mf. Målsättningen är topp 7
moderator:Nu är det tio minuter kvar på chatten med Christoffer Andersson i HIF.
Sylvia R:Vad har ni för mål den här säsongen?
Christoffer Andersson:Hej hej! Topp 7 har vi sagt. Alltså bättre än förra året...
Björne:Hur känns det med Edman tillbaka i laget? Ett par år äldre, vad kan ha tillföra? Vem tar Henkes plats?
Christoffer Andersson:Hej hej, jo det känns jättebra! Dels för att han är en av mina bästa vänner, dels för att han en riktigt bra vänsterback. Han kommer tillföra mycket i år. Framför allt har han en bra vänsterfot vilket vi saknat.
Alex:Ni var som bäst för 10 år sedan... Sedan har det gått lite sisådär, hur laddar ni inför årets säsong?
Christoffer Andersson:Hej hej. Vi laddar med tuff träning och träningsmatcher, vi har pratat mycket om defensiven för vi känner att det kan förbättras.
Terje:Vad skulle du säga är HIF:s styrkor den här säsongen?
Christoffer Andersson:Vi är bättre defensivt är jag ganska säker på, och det kan ge många billiga poäng. Sen tror jag vår lagmoral kommer ge några extra pinnar.
Inge:Kommer spelet att förändras något?
Christoffer Andersson:Offensivt kommer vi spela ungefär som tidigare. Defensivt har vi ändrat en del i presspelet vilket kanske kommer vara svårt att märka men som för oss är aningen annorlunda
Susanne:Vad blir utmaningarna den här säsongen?
Christoffer Andersson:Självklart är det Allsvenskan och Svenska cupen som är utmaningarna, sen är det ju självklart att få spelet att fungera. Vi vill gärna spela en bra offensiv fotboll men helst av allt vill vi ta många poäng. Sen får vi se om vi kan kombinera bägge sakerna...
moderator:Nu är chatten med Christoffer Andersson avslutad. Tack för alla frågor.
John:Tja, är det någon av målvakterna som är uttalad 1:a målvakt?
Christoffer Andersson:Hej hej, som det ser ut just nu så är det jämt mellan målvakterna. Samtidigt vet inte jag hur tränarna tänker, kanske har dom klart för sig vem som ska bli första alternativet.
Åse:Hur känns det att man inte har skaffat ersättare till Henke så att man kan när man startar har en chans på topplacering? Ett lag är mer än spelare, ska man inte ställa större krav på de som ska se till att laget har förutsättningar på en topplacering?
Christoffer Andersson:Hej hej! Självklart hade alla önskat en toppvärvning för att ersätta Henke. Tyvärr är duktiga anfallare svåra att få tag på och dessutom dyra. Klubbens ekonomi får ej belastas negativt. Sen har ju klubben värvat riktigt bra i Gashi, Edman och Lindström. Hittar vi ingen forward innan 31 mars så är det ingen panik, då är det bättre att vänta till rätt läge!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista