1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

EBBA: Festivalreporter

Här visar jag några bilder från redaktionens kameror när schlagerkalaset gästade Malmö i helgen. Välkommen in bakom kulisserna.

I torsdags kväll sammanstrålade alla inblandade i festivalen på samma ställe under namnet VÄLKOMSTFESTEN. Plats: Rådhuset Mat: Tapas Folk: Schlagerstjärnor, scenroddare, kommunpolitiker, ljudtekniker, dansare, körsångare, stylister osv. Jag väntade förgäves på Måns Zelmerlöf́s entré, vi hade en bestämd tid då jag skulle intervjua honom, men på grund av sjukdom dök han aldrig upp. Däremot träffade jag mina fina kollegor från P4 Premiär (som du hör på lördagar), Henrik Olsson och Annika Jankell.

 

Vi testade maten, bla grön ärtsoppa i små små glas och efterrätten på små små skedar. Fint ska de va.
I fredags morse kunde du höra morgonpigga artister från festivalhotellet i radion. Jag träffade b.l.a den enda deltagaren som kunde stoltsera med att ha sina egna barnbarn i publiken. Py Bäckman är ju hur cool som helst som schlager-mormor. Eller om det är farmor.

Arenan lockade mängder med människor även till genrepen. Otroligt. Huset var fullt ute på åkern under fredagskvällen när artisterna och programledarna övade inför lördagens direktsändning. Flaggor, ballonger och applåder. När det är genrep lottas vinnarna, som att det vore verklighet. En del barn tog det för sanning naturligtvis, och det var rörande gulligt hur arga några småttingar blev när inte Noll Disciplin vann. Hoppas det inte var Pýs ungar.

Där, i det stora festivalhuset, träffade jag flera av mina kollegor från andra medier som också bevakade repen under fredagen. Nedaför jag och Tara Moshizi från City.

Så blev det då lördag. Jag och Erik hälsade kvällens gäster välkomna i foajén vid Sveriges Radios monter tillsammans med reportern Claes-Johan Larsson. Lill-Babs och Claes Hederström tittade förbi. Det gjorde även Neo och kläddesignern Richard Engfors (som fixat Pernilla Wahlgrens klänning).

Jag träffade framförallt massor med härliga lyssnare som ville ha Morgon i P4-nyckelbandet. Kul!

Hoppas alla som var på plast hade roligt, men också att även du som följde festivalen via radion under veckan kände att du var med.
/Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista