1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Torsdag 4 mars

Våren är här


Trots en mycket kall natt har meteorologerna i Malmö kommit fram till att VÅREN har kommit till Malmö, Falsterbo och Lund.

Lennart Strandh är meteorologen som räknat dygnsmedeltemperatur.

Tommy från Malmö har fotograferat kompisarna André och Reine från Sölvesborg när de vilar sig efter frukost i vårsolen i Malmö.

Emilia firar ankomsten av sin första vår med ett par riktigt tuffa solglasögon. Idag får hon uppleva vårsolen genom vindrutan på pappas lastbil.

Stickning är egen tid

Garnet tog slut de senaste veckorna när många ville virka den svenska OS-mössan. Men det är inte bara virkning som fått ett uppsving.

Att sticka är också mycket populärt. Man ser folk sticka på tåget, på konserter och på kaféer.

Anna-Karin Andersson från stickgruppen Stick Opp ser stickningen som både avkoppling och nytta. Och under Morgon i P4 sändning ska hon nu sticka en handledsmudd.

Extremt dåliga vägar efter vintern

Snön är borta från gatorna i Helsingborg.  Men kvar finns skadade gator som kostar kommunen massor att reparera.

Inte på 10-15 år har vägarna varit i så här dåligt skick berättar Pontus Runeke sektionschef och ansvarig för drift och underhåll på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg. Och budgeten för att klara reparationerna är redan ansträngd.

Var rädd om dina tummar

Vi sliter på våra tummar. Inte minst när vi skickar fler och fler SMS.

Ewa Gustafsson är ergonom och vet hur vi ska ta hand om våra tummar så att de inte skadas.

Fanny och Alexander som teater

Ingmar Bergmans film Fanny och Alexander blir teater med Ghita Nörby i Köpenhamn nästa år, och så ska Staffan Valdemar Holm göra teater av mördaren Charles Manson. Det framgick när Det kongelige teaters talteater-repertoar presenterades i går.

Och för Ghita Nörby vill gärna göra Fanny och Alexander på scen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista