Chatt om TFF:s allsvenska säsong

Måndag 8 mars chattade Trelleborgs lagkapten, Dennis Melander. Han fick svara på frågor om sin egen och lagets form, skadorna och vad han tror om Trelleborgs förutsättningar i årets allsvenska tabell.

moderator:Hej och välkomna till chatten med Dennis Melander, lagkapten i Trelleborgs FF. Vi håller på i en timme till klockan 09.00.
Jan-Erik Åkerma:Hej Dennis! Din talang och kämpaglöd kan man undra var du fått den ifrån,hoppas att du kan sprida denna smitta till övriga i laget, då tror jag att det kan bli ett riktigt bra år i år. Har din din Far och Mor spelat fotboll, och isåfall i vilka klubbar och på vilken nivå. Hur tror du själva att er placering kommer att bli i år?
Dennis Melander:Tack för de vackra orden. Min kämpaglöd kommer nog definitivt från min mamma, hon spelade i Allsvenska och Landslaget på 70 och 80-talet. Hon spelade i Skarbersjö. Vår placering iår hoppas jag att den blir bättre än förra året, men varför inte 4-5 plats.
peter s:Yohoo! Vad har ni tränat mest på i vinter och nu under försäsongen?
Dennis Melander:Hej, under denna kalla vinter har vi tränat väldigt mycket på passningsspel och avslut, så vi får hoppas att det bär frukt när Allsvenskan väl sätter igång.
Ewa:Ni öppnar mot Halmstad, hur blir det?
Dennis Melander:Hej Ewa! Halmstad för oss tror jag är en väldigt bra öppningsmatch, vi vet ungefär var vi har dem. Jag tycker även att vi är ett bättre lag än Halmstad, så det finns stora chanser att ta tre poäng i premiären.
Figge:Tom Prahl sa ju inför förra säsongen att han skulle vara nöjd om Trelleborg placerade sig på 4-8 plats, ni kom nia, innebär det att ni var missnöjda med förra årets säsong?
Dennis Melander:Hej Figge! Med tanke på alla skador vi hade förra säsongen, så är vi absolut nöjda med förra årets placering.
frida:hur är det att vara lagkapten?
Dennis Melander:Hej Frida! Jag känner en väldig stolthet över att vara lagkapten med tanke på att jag har spelat för TFF sen jag var 6 år. Nu för tiden är det få förunat att kunna ta sig hela vägen , från pojklag till A-lag, så jag är väldigt stolt som kapten.
Rolle:vilka är dom tuffaste utmaningarna den här säsongen?
Dennis Melander:Hej Rolle! De tuffaste utmaningarna denna vintern har absolut varit kylan, det är inte speciellt kul att gå ut och träna när man är tvungen att ta på sig flera lager med kläder för att över huvudtaget kunna genomföra träningen. Sen är löpträningen aldrig någon rolig historia.
Björn:Hur håller ni er skadefria?
Dennis Melander:Hej Björn! Tyvärr är vi ju väldigt skadebenägna, så det är svårt att svara på din fråga. Vi har under året haft många möten och tankar om vad som har varit fel, men tyvärr inte kommit underfull med problematiken.
Per:Hur är din egen form?
Dennis Melander:Hej Per! Min egen form är väl lite si så där, har tyvärr åkt på en skada i knäet för en månad sen, som har gjort att jag inte kunnat träna för fullt förrän en vecka sedan, men jag är rätt lätt tränad, så förhoppningsvis skall det inte vara något bekymmer.
ylle:Vem tror du sticker ut i TFF den här säsongen?
Dennis Melander:Hej Ylle! För det första hoppas jag att hela laget skall kunna bjuda på en attraktiv fotboll, det hoppas jag blir det som sticker ut mest. Ska jag välja en spelare så blir det Fredrik Jensen, han är den absolut snabbaste anfallaren i Allsvenskan, han har många kvaliteter som gör att han kan vinna skytteligan.
richard:va tycker du om mff klacken mff sm-guld 2010
Dennis Melander:Hej Richard! Svårt att svara på ett annans lags föuttsättningar, men jag tror Malmö blir farligare i år, men jag hoppas ju samtidigt att vi hamnar före Mff i tabellen.
Björn:Vad är det för spelartyp som du saknar i TFF?
Dennis Melander:Hej Björn! Jag saknar faktiskt ingen spelartyp i TFF, men såklart jag hade inte tackat nej till en Leo Messi, men annars tycker jag att vi har alla sorter av spelare.
moderator:Det är nu 10 minuter kvar av chatten. Passa på att ställa dina frågor till Trelleborgs lagskapten, Dennis Melander, om den kommande säsongen.
Mattias:Vad tycker du är viktigast som lagkapten, att visa genom att agera eller påtala/skrika på dom andra? Alla har ju inte din inställning genom en hel match!
Dennis Melander:Hej mattias! Det tycker jag lite beror på, det är upp till personen ifråga som är lagkapten, jag tycker om att kombinera de två alternativen du gav, det beror lite på matchsituation också, men att visa att man inte viker ner sig skickar oftast ut bra signaler.
Olle:Det finns ju tre allsvenska lag i Skåne. Känner ni er som en "lillebror" bland de Skånska lagen?
Dennis Melander:Hej Olle! Jag tycker nog att vi känner oss som " lillebror", för att vi näms inte alls lika mycket i media som de två andra lagen, för att inte prata om ekonomin, vi har inte riktigt samma budget som de andra. Publiken är en annan aspekt, vi har ju vår lilla trogna skara på Vångavallen. Men spelmässigt tycker jag att vi är jämnbördiga.
Johnny:En gammal/uttjatad fråga: Hur lockar man fler åskådare till Vångavallen? Hade ju varit kul att spränga "3000 i snitt"-vallen, eller hur?
Dennis Melander:Hej Johnny! Jo tack, snacka om uttjatad fråga, men absolut befogad. Jag tror att företagen i Trelleborg med omnejd måste använda oss mer till jippon och dylikt, vi måste ut och synas mer ute i samhället, få folk att få upp ögonen för oss, försöka att bli STADENS lag, för tyvärr spelar det ingen roll hur bra vi spelar, det lockar tyvärr inte folk till Vångavallen. men har du några bra ideer får du gärna höra av dig till vår marknadsansvarig Barbra Bengtsson.
Johnny:I vinter har ni tränat/spelat på konstgräs i Vellinge mot tidigare år i Anderslöv - skillnaden? (förutom mindre vind/blåst)
Dennis Melander:Kvaliteten på " gräset" är den största skillnaden, i Anderslöv är mattan mycket strävare, och i Vellinge längre och mjukare , där av skonsamare för knä och leder.
Kerstin:Vad är ett största vapen i den allsvenska säsongen 2010
Dennis Melander:Hej kerstin! Vårt största vapen kommer förhoppningsvis vara vårt anfallspel, vi har många duktiga offensiva spelare, så vi får hoppas att vi bjuder på många mål.
Johnny:TFF har väl inte lägsta snittåldern i allsvenskan - är det svårt att som "yngling" ta plats i TFF? Saknas "materialet" eller är det en fråga om att våga släppa fram " de unga"?
Dennis Melander:Det är nog matrialet som saknas i det här fallet, vi har väldigt många unga spelare i truppen, en hel del står på gränsen till A-lags spel, men det kan vara ett tuff skillnad att komma från juniorlag spel till A-lags spel. Vissa spelare tar kanske för lätt på den uppgiften.
moderator:Nu är chatten med Dennis Melander slut. Tack för alla frågor och svar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".