1 av 3
2 av 3
3 av 3

Onsdag 10 mars

Rondellhunden i skånska tidningar

Efter att det framkommit att sju personer gripits i Irland misstänkta för att ha planerat att mörda den svenska konstnären Lars Vilks har flera medier valt att återigen publicera Lars Vilks teckning av profeten Muhammed som rondellhund.

En av tidningarna är Sydsvenskan som i dag publicerar bilden i samband med en artikel om händelsen. Daniel Sandström, chefredaktör och ansvarig utgivare, om beslutet att publicera rondellhundsbilden.

Världens roligaste musikal

Den har kallats världens roligaste musikal.

Nu är The Producers eller Det våras för Hitler på väg till Malmö och Slagthuset. Tidigare har den spelat både i Stockholm och Göteborg.

Historien är samma som i Mel Brooks film, den om de två producenterna som upptäcker att man kan tjäna mer pengar på fiasko än succé. Således sätter de upp världens sämsta pjäs.

I den svenska uppsättningen finns bland andra Claes Malmberg, Magnus Härenstam och Claes Månsson.

Prisad manusförfattare

Erik Borgeke från Malmö har blivit utsedd till en av Skånes bästa manusförfattare.

I en tävling som Riksteatern arrangerar har Erik skrivit en pjäs om en familj i kris.

Och med teaterpjäsen hoppas han gå vidare till att tävla internationellt med andra manusförfattare och kanske vinna 50 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista