1 av 2
2 av 2

Tordag 11 mars

Kälkhockeylaget är stjärnor

I morgon kväll invigs Paralympics i Vancouver. Och det finns en del skånska atleter på plats för att kämpa om ett OS-guld.

I det svenska kälkhockeylandslaget är sju av de aktiva från Skåne. De har redan varit i Vancouver i en dryg vecka för att anpassa sig till tidsskillnaden och ladda inför tävlingen.

På lördag är det dags för första matchen mot Norge.

Vi ringde till Magnus Carlsson från Svedala för att kolla hur det är i OS-byn.

Fiolen är stendöd på marknaden

I natt stals en bronsskulptur från ett galleri i Malmö.

Det var enligt vittnesuppgifter två män som krossade ett fönster till galleriet och sedan försvann därifrån med en bronsskulptur föreställande en sprängd fiol gjord av konstnären Armand Pierre Fernandez.

Skulpturen är värd 140 000 kronor på konstmarknaden. Men enligt konstprofilen och konstkritikern Thomas Millroth finns det i princip ingen marknad för en stulen Armand fiol.

Trafikregler och trafikvett

Erik Börén i Morgon i P4 ska försöka göra om teoriprovet för körkort.

Till sin hjälp har han trafiksskollärare Patrik Wall och så måste man ju ha koll på trafikreglerna och hur vi egentligen beter oss ute i trafiken. Trafikpolis Pelle Eriksson reder ut trafikdjungeln.

Båda ska få vägleda Erik och er som lyssnar i den ibland snåriga trafikdjungeln.

Svårt hitta bostad till asylsökande

Det är fullt på Migrationsverkets boende för asylsökande i Arlöv.

Anledningen är att inströmningen av asylsökande från Balkan ökat kraftigt i år. 

På grund av den ansträngda situationen i Malmö har nu Migrationsverket blivit tvungna att börja bussa asylsökande vidare i landet men även på andra orter i Sverige börjar bostadsplatserna sina, berättar Fredrik Bengtsson på Migrationsverket i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista