EBBA: Kaffekonsekvenser

Applåderar de osynliga småbovarna som ställer till det. Det onda är att de stjäl det dyrbara vi har. Tiden. Tidstjuvarna är enerverande och påfrestande, naturligtvis, men även alldeles förträffliga och lysande. Snack vid kaffeautomaten ger många gånger skratt och något glatt att fundera över, och uppdateringen efter helgen lämnar gärna förträffliga idéer till kommande radioprogram.

I morse pratade vi om undersökningen som avslöjat danskarnas surfvanor på jobbet och om kaffemaskinen som ger en del arbetsgivare svår migrän. Ja, på pappret kan det verka ohyggligt och ruskigt när de anställda fastnar i cafeterian lite för länge. Men ut kommer sannolikt måndagspigga medarbetare.

En kopp kaffe skapar tillfälligheter, för...

...om jag inte hade tagit en kopp kaffe på Naturmorgons redaktion i P1 och diskuterat kackerlackor och ugglors fortplantning för sex år sedan, då hade kanske inte programledaren Lasse Willén varit gäst i morgonens sändning i Malmö och pratat om Egypten, sex år senare. Kackerlackan hette nog Malte och bodde i ett glasbord. Avled plötsligt en morgon och flaggan var på halv stång.

...om jag inte hade avslöjat min hjärtesorg för några år sedan under en kort kafferast, smått svag och bekymrad, inför min redaktion strax före sändning, då hade vi kanske inte kommit underfund med idén att skaffa oss relationsexperter till programmet för att lösa lyssnares bedrövelser och elände. Mitt eget tjafs släppte vi.

...om jag inte hade diskuterat den där krönikan som jag hittade i en tidning under en kaffepaus med kollegorna, då hade kanske inte krönikören bakom texten varit gäst i mitt sommarprogram några månader senare. Och då hade jag kanske inte träffat en blivande vän som jag fortfarande inspireras av och gärna skrattar med.

Så nu tänker jag ta en kaffe med lite mjölk utan socker, på arbetstid, och se vad som händer....

Hörs i morgon!
Ebba

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista