EBBA: Mötesonsdag utan paus

Ingen enda tidstjuv lyckades komma i morgonredaktionens närhet. Motade in de små bovarna i hörnet och gick på föreläsning med efterföljande möten direkt efter dagens sändning. Först en uppdatering om källskydd under förmiddagen.

Du vet väl om att du alltid kan kontakta en journalist om det är något du vill berätta i hemlighet, exempelvis om det inte står rätt till på din arbetsplast, i skolan eller i vården.
Det är journalistens jobb, enligt grundlagen, att skydda dig som meddelare. Dvs, journalisten får inte avslöja för någon att det är du som är källan till uppgiften, alltså den som ringt eller skrivit brev om hur situationen är. Med hjälp av källskyddet kan journalister göra sitt jobb och du kan, utan att vara orolig, berätta om din verklighet.

Journalisten du hör av dig till vet hur du förblir hemlig uppgiftslämnare. Efter föreläsningen lunchmöte med morgonredaktionen. Smidigt att snacka igenom saker samtidigt som man äter. Den indiska köttgrytan var däremot snäppet för stark så jag satt mest och flämtade.

Sprang helt plötsligt på en gammal kollega från Växjö, radioteknikern Håkan, på lunchrestaurangen. Oväntat, och kul att hinna byta några ord, det var flera år sedan sist.

Kort stationsmöte. På dagordningen punkter som ny hemsida, det kommande riksdagsvalet och sociala medier, samt lite nytt och gammalt. Allt inom loppet av 25 minuter. Perfekt möteslängd när det blivit eftermiddag.

Sedan snabb sammankomst på morgonredaktionen om kommande vecka. Producent Ann-Marie sticker till London på semester, den lilla rackaren, och lämnar oss andra och tjänstemobilen hemma i Sverige under elva dagar. Åh, vad hon ska ha kul. Fortsatte snacka efter jobbet över en kopp kaffe. Utomhus. Underbart att sitta i solen under en filt på Balzarsgatan. Så varmt är det antagligen inte i London nästa vecka, så det är bäst hon passar på så länge hon är hemma.

Ja, det här var en onsdag hos Morgon i P4. Efter sändning.

Hörs imorgon : )

Kram

Ebba